23.3.11

ho ho yai hoi


assalamualaikum.. malam ni mcam nak cite panjang tp xtaw la panjang mane,kang panjang pembaris jer.skank ni aku da dapat berubah da,aku rser kgkawan aku pom pasan tupom kalu derang pasan la.tp xkesah la kan derang ke korg ke pasan yg penting aku memg pasan aku da berubah..yes i am..berjaya tuh..kalu nak memg xde dalih,kalu xnak je berdalih2.biasaklah tuh mnusia,tunjuk kt otak sendiri=,= psal berubah ni xde hal ape pom tp pepol around me mgkin rser pelik,sangsi,jakun atau paling x besh kalu derang pk negatip.mintak2 xla kan..senanyer post lame aku da ckp psal nak berubah..xcayer?sat aku link kan psal perubahan yg aku nak tuju keyh post bulan 11 taun lepas.kelik lah kalu xcaye sgt.so xde sbb musabab dan xde hal besaq pom terjadik.bnde u berubah dtg semulajadik..








in social life aku da jadik mcam kambing mengembek bile masuk kandang kambing dan jadik harimau bile masuk kandang tiger.xkan jdik buaya bile masuk sarang burung.camtu lebeh kurang kan,kan jadik ikan masuk umah kucing sahsah jadik gomolan..paham x?x??ok memg pending ahh sape xpaham mksudnyer..skank aku ekot style org bkawan ngan aku maka xde heart broken or heart attack mcm school attack kt mytv3 ah tetibe nak kaitkan ngan saluran media prima.contohnye macam ko ade kawan kan kawan ko jenis xkesah ape ko nak wat mcm ko mkan nasik gune chopstik ke garu blakang gune garpu yg gune untuk mkn megi ke,die xpenah nak eh jgn wat lagu tuh nant kurap tu masuk mulut jadik bakteria bawak penyakit nasihat ko so ko xyah la nak peduli kalu die makan xpenah nak basuh tgn ke makan gune kaki ke.sbbnyer nant ko gak tacing2 sbb ko sorg duk kesah peduli hal die.. ade paham x???xde?suke ati ko lah..



mcm pengalaman aku dedulu,byklah dedulu tu dr zman matriks ade tacing2 ngan rumet sbb bile rumet tinggal aku btau nak g situ pdahal aku melopong tunggu die kt bilik xnk die sorg2.so aku sorg2 kene broken heart duk take care kt org pdhal org xingt pom kt aku.mungkin sikap aku yg sgt BERTanggungjwab terhadap pesekitaran neh yg wat emosi aku sentap.tp ending die peluk2 nanges2 bile rumet mntak maap.tu lah aku,nmpak marah luaran tp dlaman mcm ais kene iron je.
mcm kt dip pom lebeh kurang la jugak bile salu pk kan org sekeling.ade jelah nak pk psal derang.konon mcm seorg kakak yg lebeh berumo ye memang ah tua sthun jadik sikap tanggungjwab menjagai adik2 jadik sgt tinggi.slahkan diri sendiri lg bile terasa kalu derang lgsung xblas dgn sikap yg same.tulah padan muke sape suh mgharap sgt.pastu pujuk diri sendiri ckp derang xmatang lg,xpom eh sikap mnusia laen2 mane leh sma cara layanan.mgkin care derang menyayangi dan bkawan xsame.da memg betol setiap org laen2 sifat,pasu terus cool dan hidup spt biasa sampai kalu da 1 tahap bosan atau malas ok fine memg i dun care less bout yuu lah..cmtu lah camtu rr senang kalu x i tacing sane u tacing sini kan dah xsedap rencah perkawanan kite..kan kan?? maka terus slahkan diri sendiri kalu tacing terus kate u need to change pda diri sendiri sbb kite xleh change org len,change yg mcm ok die mcm ni kite wat cmni.die camtu kite wat camtu.bukan blas dendam tp kite smakan cara barulah xde tacing menacing lg..betol2 bekesan wehh...=>> bkn mcm ko tinggal aku g klas ah esok aku tinggal ko ataupom ko ngumpat aku aku taw esok aku g brukkan ko kt org len jugak..bukan begitulah weh!itu slah..




tp secara pukalnyer aku bg contoh cerite satu aritu ko g bilik sorg geng ko nmpk derang stady grup tp ko je xtaw,ko pegi pom sbb nk pnjam kicap.then 1 ari lg ko study grup kt bilik sorg neh then dtg seorg ahli geng yg xtau jugak korg tgh stdy grup.ko da gelabah sbb ko mcm dpt paham perasaan kwn ko yg trus belah dr bilik tu sbb tekejut monyet tgok korg stdy grup tp die xtaw lgsung.tp ko tgok geng len gile rileks buat derkk smbil menyanyi2 riang.ko pom tnye derang eh die trase ke kite wat esemen xajak die.depa pom jwb la,kite wat esemen scara kbetulan xde ajak sape2 pom.kite pom dtg saje saje je tdik kan.die nk gak die join jelah xperlu d ajaklah..oh walhalnye mereka memg begini ke
mknenye kalu derang jadik slah seorg mgse xtaw pom derang xkesah lan kan?kan??tp ko tetap mcm xsedap ati msg ajak yg xtaw tdik join smbil wat karangan memujuk sbb xnk die tacing.ko kene ko tacing beb!tp penatt rr la kan kalu dlm geng ko sorang je pk mendalam mcm tu kn??so ape kate berubah jadik mengembek same dgn cara ko wat je cam derang rileks derkk je sbb kalu ko je yg msg wat karangan tu nant ko harapkn bnde same dr dak tu bile bnde tu tejdik kt ko..tol x???dan bile ko kene kang xla ko terasa sbb ko da pom taw memg gitulah cara derang pk.dlm pade itu ko dpt jadik org yg berpikran positip.
(cite rekaan semata2 sbg contoh)




teringat plak mase aku jadik pkg 3 taun kat jgka,susah weh nk jaga ati setiap 54 org pompuan neh.belum masuk laki lg,pape acara aku kene jdik org ptama yg join.kalu aku xderk adelah kang bnde xsedap didgr,demi mnjaga name sendiri yg da terpalit mase pat 1.hahha.manelah aku x g ape2 acara dgn membuta atas katil atau begoyang ddlam bilik,xsah harap ha aku nk cmtu.kalu xde kt uitm pom aku da gelisah xsdap ati kalu xdpt join aktivti bsame2 neh.konon tp ye ah.aku bkn mengungkit ke hape cume teringat uhh bile ade event mane2 part atau part sendiri aku kene ketuk bilik sensorng btau pastu pujuk suh g.kalu ade gak yg ketegaq xleh nak wat pe lah kan.kdg2 terpk xleh ke depa bg kejesame bg semngat untuk program sndiri.sedeh woo bile kite beriye depa wat bodo je..slahkan diri sendri lgik=( wapom penat ke hape at least pkg kene tunjuk muke.belum lg yg ckp pang pung pang bg idea nak best2 tp keje xder pom muke die.hahahha..mase pat 3 kene wat psembahan senior suh aku wat dk barat,aku glah bncang ngn depa neh skali ade yg xstuju ckp nak wat fesyen show,pastu yg nak dk barat kate depa xjoin lau fsyen show.mase tu xtaw la kan nk ckp ape..laz2 hye topek ko tolong aku suh dak laki wat nasyid abes cite.punyelah nak jaga hati mereka2 tp xsume mereka begini,ade je yg besttttt n dgr kate.biasalah life.


ingt senang ke pegang title pkg sbb ade power lam part pastu bile da jdik senior besar ade power lam kos dan power kt junior2 dan menjadik terkenal sbb sume duk hapal name fatin hamama bt mat aripin wapom xtaw muke nye mcm mane..disebalik tu ingt sebest memegang kuasa dan glemer ke??xlgsung ok,byk rintangan dugaan dan cabaran nyer weh.org tabah dan kental je mampu xnanges..=B(idung tebukak)


kalu dulu mcm semangat je nk realisasikan sape2nyer cadangan mcm jum bbq,jum wat bubur,jum berkelah,jum menari,jum bla bla.pastu pujuk2 ajak2 rmai2 supaya memeriahkan keadaan untuk kenangan besama.suh dtg je pom bkn suh tolong tp mreka abaikan mcm mengelipkan mate je pemintaan tu..sungguh kacipwaaa woo.mgkin mereka tiada smngat itu.ya itulah.


dulu kalu xsuke ngn event depa pom aku kene wat2 suke g meraikannyer.pastu yg len nak mogok,xpe aku jelah wakil.sekali sesi membalas dendam ngn aku2 sekali jugak kene..memg arr kan.hahhahaha..nseb aku xbnci makhluk perosal lebeh2 sgt..kahkah..



so skank degree aku leh wat hape aku suke,ahhahhahaha..aku xnk join event neh..yeahhhh bleh sajo..aku xnak wat neh...yeahh pom bleh..mcm ni upenyer perasaan menolak pelawaan org tnpa pk two times..heaven.hahahhaha!!!!baru aku taw perasaan neh..perasaan yg xperlu memikirkan org lain scara berlebehlebehan.bile kite xnak kite just say no.bile nak just say yes..bile begini kite xtacing pom dgn sapa2.kite raser kite bahagia bile sapa2 bahagia sbb kite xde mslah pom kan.xde dose kering bprasangka buruk sbb yg dharapkan xdatang.kan?lalalallalalallalalala.tp pade sape yg penah menolak dulu msti die ckp oo begini rasenyer kecewa bile dtolak.(sape makan gule die rser manis)



dulu mase dip pat 6 mmg byk ahh nak wat kenangan,ari2 ade je nk ber aktiviti tp degree pat 6 waaa tidak sabar mahu belah weii..sbb saye sudah matang sudah mahu meninggalkan alam kegonjengan mgkin.


pss=aku taw skank ni byk org men broken heart ngn kgkwan n pepol around them,laki pompuan same je kan?ngaku jelah eh.wat cam aku konpem korg senang n xde tacingtacing.salu pk positip ok n niat tu betulkan.same2lah kite yer.jgn tacing dgn pkara yg remeh,itu memunahkan mood sendiri.adelah lebeh baek buat bnde yg hepi n pk bnde yg hepi.yezaaaaa~~
pss=bnde pling senang adelah ckp ape kite nak,tp bnde pling susah adelah buat ape kite ckp nak buat.

senyummmmmmmmmmmmmmmmmm je okeyh dearxxxx.=)))


get well frenss=)))

2 comments:

  1. hahaha... tacing aku bace kisah nie
    wakakaka...:p

    ReplyDelete
  2. la..tacing lg..kene g bomoh ni

    ReplyDelete