27.2.12

minggu berpeleseran

Assalamualaikum..

hoi hoi lame nye x mengada ngada disini.phewww~ terasa rendu plak nk mengada.amboii amboi amboi aku mane ade mengada bhai.sedap gigi lu je ckp begitu.oh ok minggu ni adelah minggu berpeseran,hoi fenat jgn ckp la arini g opis asek tersengguk2 je depan pC.terasa spt mahu baring di bawah meja saje spaya xdpt dikesan sdg makan gaji buta -.-'


slepas keje opis mule memakai bawal semula sbb
keformalan dan kmalasan.
slendang xrelevan untuk bkerja+nk belit2 pas solat
(pndapat guwa je)




jumpa aida kt ts sbb die nk bg kad kawen hajar
tp aida byk bela sotong,kad die tinggal lam kete.
bg tgn kosong jelah



abes menonton ghost rider yg xbest kite eh as p mkan kepsi
kt dtaran gara2 as segan nk mkn lam muvee.
aku ape adehal sume bntai smbil menonton,
dala seludup masuk kpsi.org sbelah aku penyabar gile kot.
kua2 muvee tinggal sketul ayam je lg.



da la kami nek majuexpressway trus g ptrajaya
link.skali derang nk ajak mkn kt kajang.
sesat2 jumpa alamanda.sebesau2 ptrajaya tu xde
kdai mkan ke?me konpiusing.


da kul 12 lepas jual lgsat crik presint 14 slama sejam gtu,
mkan kt kjang pastu g jmbtan ptrajaya smula smta2 nk bergambo.
walhal esok jumaat adelah ari bkerja kite.sampai umah kul 2.
walhal da lame kite xremaja uols.



ni smlam pas sehari bjalan dr klcc lalu walkway ke pavilion
tumit keras mintak simpati berehat tman org mengidam
carls junior.kite lak eksaiteddd sbb dpt g kedai Daiso kedai jepun
yg always rm5 tuh.ohh terujaa gile pes time jumpa kt curve ari tu.
nant leh g pavi sbb nk g kedai rm5.pdal masuk pusing 25x pom
xtau nk beli hape.hhuhuhuhuhuuhuuu


art yg dari arau nk blik rompin singgah kl lawat
kami sat i tau die jelesh tgok pic we ols bgonjeng.
itu pentingnye IT edukesyen dpt mrapatkan silaturrahimm=))


mase ni kite kite p carik dak azie yg ilang,tunggu kt
dataran sekali xmncul2 budak tuh.die ilang ke mane
sile tnye die sndiri.dah tpksa crik die sbb nk g danau kota.


dah.sekian.
(semua pic ihsan dr as dan fb)
tunggu pic dr dak azie mse picnic.ohsemmmmm wa ckp luuu

eh lupa nk ckp,ari tu ade interviewer ckp "u look so softttt"
auwwww malunyee,die mungkin insan ke 2 or 3 yg bkata begitu selama saye idop-.-"



14.2.12

ww:respect

Assalamualaikum






Respect to be respected


9.2.12

nasihat hikmah


Assalamualaikum..

"Jgn sekali cakap negatif seperti susah, banyak kerja. Ubah bahasa kepada positif dan berterima kasih. Niat belajar dalam setiap keadaan. Kalau sibuk kena hantar anak, masak, syukur ada anak ada suami ada kereta.cuba jadikan setiap aktiviti sebagai tujuan hidup dan bukan hanya mengisi keperluan hidup. Jaga niat dan perhatikan fikiran , emosi dan tindakan kita setiap masa."

"People who feel good about themselves do well in whatever they do. High level of endorphins are measured in people who feel good about themselves and what they do. So jika kita xsuke diri kita dan apa yg kita buat akan sentiasa stress. Orang yg xsuke diri dia xkan dpt menyukai org lain."


tertarik dgn katekate Dr Muhaya ni.bru smalam aku letak kt meja aku be positive siap ade smile =) cmni lg ha..

betol aku setuju sesangat ngan nasihat die,bile kite positif kite lebih ikhlas,bile ikhlas sume yg kite buat ati akan senang.
semoga kite sentiasa positif lam idop.ameen <^__^>



8.2.12

video sang pencinta buat aku berbungabunga



Assalamualaikum..


video


my sweety candies
(^________^)

.senyum sampai telinga campo hujan di dalam hati.
napelah mereka sgt manish mcam moklang dorang?
hoohooo



note:video import dr kampung by chelong.tengtiuuutt olss.muah muah muahhh.i love uols too


6.2.12

bff muka sama ke

Assalamualaikum..ape mcam bro cuti panjang?ade baek ka?

biasaklah sebagai pekerja yg rajin(tgn ke bahu mata ke atas) wa tiada extra cuti.oleh itu berhempas pulas lah sorg2 di bandar yg hiruk pikuk neh maka wekend tiada lah org untuk di ajak bergado bertumbuk.bosan plak kan xgaduh neh.hewhew..nasib lah ade bff dr jaman blaja di jengka kol ajak teman di g kenduri (untunglah perut dpt mkn sedap free plak tu).

bff ni bg aku kawan yg rapatrapat yg kepitkepit samesame,dr klas yg samelah timbulnye bibik pecintaan antara kami berdua.puuiihhh cinta siottt.



okeh ni bkan pic smalam tp mase wekend bile entah before pegi
uptown we ols makan kt kg baru dulu,my tuan haji banje.





bwah ni pic semalam lepas kenduri langkah panjanglah,
biasalah org da ade lesen kan ade kete kan.meemeyyy laju je
we pegi TS kul 2 nk tgok sumpahan kum kum
sbbnye cite ni feymes gile kot zaman dajah 3 dulu kisah antu muke buruk
so nak tahu same ke x citenye kan teruja lebeh.
sekali tiket kul 6 je avalaible.ape lg pusing2 smpai sakit tumit.



fatin(bajetnye namekan diri sbg insan ketiga)


asrani my tweet






kembar xserupa,ramai ckp muka kami lebeh kurg same.
mgkin sbb setiap mase berkepit mase belaja n now pas blaja pom
we both at same place jugak suuukeeeeee <3



as kate aku nmpak demoks lam gmbar.
ye ke?entah sbb baju kot.aku mlas nk iron baju kurung senanye.
g knduri bkn kwn aku kan so sarung jelah,boleh?
sekali g ts pkai cam makcik2 plak.lyan jelahhh.


byk kali gak we spent time together,alhamdulillah she here sbb kwan2 yg len da jauh ='( at least i still have her to share to talk face to face (skank ni jumpa je kite cite psal hal2 kite je) yang len ade life masing2 susah da nak lepaking sesuka ati.sbb asrani stay here so wekend we kua makan borak2 pusing2.oh new yer pom we celebrate in car together (eh tuan haji tetibe join gak),byk pic kami tp xde lam fon ni plak.nant da kumpul rerajin i upload la kasik jelesh yg jauhjauh tuh =P

#i hope one day come for us so we ols can lepaking chilling like before.woohhh xsabarnye nk p pepusing rmai2#


2.2.12

nite before thursday

Assalamualaikum..

yes i noe x wekend lg aku da post new entry..ekceli aku terase or berase sperti mahu menaip tp just short entry sbb mata da penat.my head rite now full with anything or everything which is i dunno wat the thingys iz. Randomly dis iz my life now, i dun have much time to tinks bout others becoz i hav much much time to think only bout 'Me'..Me including wat happened around,next or wateva which is 'me' inside that drama.

perhh.wen someone reading this entry might say,ahh dulu lain skank lain la die neh ayat.puihhh ko xtau leh ckp aku da berubah bagai pdahal skank aku penat ngantok sbb tu aku layan je ape aku tulis dan merapu ni..but i dun tink its false wen change to positive one.all peeps wanna dat n da positive peeps will reading dis with smiling and the negative one also smiling but extra reyot mulut ke kanan with some voice like ahh poyo gilak minah neh,bajet gud gud plak tuh haakkktuih die meludah di dlam hati.mane satu ko ha?(aku xrser readers blog aku cmgtu,postive leww katekan)


baru lepas tgok drama korea dari pg lg terbyg2 sambungan cite paradise ranch,blik keje mencicit larik nk tgok gemersik kalbu lepas tu smbung korea.pehhh terase sepeti mude2 dulu plak layan korea 24 7.kehkehkehkehekeh.xpyah suke sgt la weii sbb sume org nak blik kampung esok dan ko tercongok kt key el mencarik sesuap nasik ape hek ='(


from,
lmiss lonely xdpt cuti blik kampung.sekian.