bekground

21.8.14

bride to be..LOLOLOL

Assalamualaikum and hepi lunch hour =) tajuk kemain nak xnak buat aku makin nebes, taip ni pun nebes ahh over ko kak nam. tinggal brape hari lagi nak tambah tanggunjawab buat aku nebes, gile xnebes.tapi aku tanye apek xrase pape ke?die kate xde rileks je.oh menggg.... u nak kene tanggung 1 lagi manusia ni tanggung segala bnde u kate rileks.perhh.ok aku yg kalut hover kot bile pk byk lpas ni nak buat ape kene mntak izin, kene bitau, kene ckap, kene share everything.perhh nebes.takot xterbuat senanye.ade gak yg ckp aku menggeletis nak kwen, abaikan mgkin org lupe umo aku 27 taun kot.xpun pda pandangan org kwen 35 tahun ke atas bru x menggeletis.cume lpas tu menggelletis bende lain?ehhh =P btw .Oleh krana lagi 8 ari nk begelar isteri orang.ok i still dun bliv it.seriously i tell you.mgkin ni post terakhir sebelum tkar status.walaweh.mohon doakan saye skeluarga dan psangan skeluarga menempuhi sume ni dengan lancar.insyallah..okey sebabb ahad baru terbang to kb n prepared all the things. skank ni xtau nak cakap da brape byk setel.sume da beli sume da ade kt kampung jd bile balik bru leh ckp..diy goddies n makanan goddies xbeli lg.brg lain da ade. hantaran nak kene gubah, oyess diy hantaran for both.moga tangan n otak ni berseni lah mase tu. diy meja beradab, bilik pengantin, photobooth, guest booth and candy booth.centerpiece mgkin jgak..sempat ke x aku pun xtau lam mase seminggu..aku da ade lah planning n schedule nk buat ape, in case xsempat ade lah yg bleh tlong mcm hntaran tu.byk senanye nk kene buat tp tulah aku chillax je kt sini..balik nanti kite berhempas pulas lah.hope everything went well dgn izin Allah.kalu sempat senang ade mase insyallah akan ade review diy setiap satu yg iols buat.ok Xoxo, pray for me.

23.7.14

Baju Kahwin/ sanding/nikah untuk di sewa murah murah vavavoom

Assalamualaikum....... sesape yang tengah carik baju sanding or akad nikah yang vavavoom tapi harge murah dan mampu boleh ushar pic dulu. tema nescafe/ milo/ teh tarik/ cekelat muda/ champaign wateva lah uols panggil boleh msg atau kol atau wassap..baju ni di tempah khas, dijahit khas oleh pengantin. lpas tu pakai sekali je jadi sayang pulak terbiar camtu. so any of uols yg xnak tempah sbb mahal or xambik bju bridal atau xberkenan baju bridal can ushar ushar..material sifon cantek terletak and lace.nak 1 set ngan laki pun boleh nak satu satu pun boleh. dari emmebazir tempah baik sewa xgituuuuuu?
Untuk harge sewa baju prempuan je rm150 tapi kalu ambik 1 set ngan lelaki rm200 including samping, tanjak, veil, tudung and etc. kalu rase berminat and nk tanye pape boleh kontek no aila- 012952 5519.. measurement pun boleh tanye, saiz M sbb pengntin xkecik xtinggi mane.normal wanita asia.ihiksss..harga sgt berbaloi sbb lain dr yg lain n material beli di bandung lg gituu. kalu 150 baju kt jalan tar uols pham2 lah design same n material biasa. bju bridal plak sewa lebeh mahall..to bride to be yang byk DIY n sume buat sndiri tp xde mase nk jahit beadings better sewa sbb baju ni beadings lebat.fyi, harga upah jahit n beading baju perempuan saje rm7oo lebeh.

9.7.14

bujang

Assalamualaikum...today iz wednesday.shud be picture only kan or da xwujud mende tu.hehe im not blogger who follow all th things.aku blogger indie yg xterikat memane praturan.bckap n syok sendiri adelah ahaks.last wekend aku p bzar glam kt shah alam tu so far ok lah sbb aku g time x crowded.smpai 5.30pm org da grak kluar nk g bukak pose n blik lpas mghrib mase org sebok nk msuk smule.hee tips spya xserabut.tp aku niat g cuci mata je so harus kuat lawan npsu, beli 1 blouse can mix pkai for raye n makanan.tu je.bwak 300 sbb nk byar roadtax kete nseb dpt kwan diri sbb member aku bwak 300 tnggal 50 je.bzar ru glam kan haruslah ade retis.so sempat snap pic retis2 yg ade, nk amek bsama i iz segan.ahakss.pdhal ade lah skeping ngn awal. zassss layan
my bujang dining hall.simple n ekot my taste.ye ke?ekceli nk putih semua tp tulah xboleh gak.sign og aging bile klua byk habeskan mase kat bahagian brg2 umah..bbahaya btol skank ni.baju pkaian tdung da tolak tepi da.stiap kali kluar ade je brg untuk dapur xpun dining xpun bilik xpun toilet.aisehh.lpas ni cannot da sbb nk minimize kan barang,yelah umah kecik sempit.hehehehe.jemputlah datang raye nant tapi bawak makanan sendiri.hohoho.ohh ekceli nk buat list untuk wedding gift lah hahahaha xmalu..dr beli bnde yg same baik aku bg list so mane tau xyah beli da nanti. wishlist adiah adelah peti sejuk (ade ke??) mesin baju (mimpi!) set meja makan warne putih set cabinet tv wrne putih or rack putih, katil bujang u bilik tetamu dpt queen lg bagus..huhuhu.nak bagi apepun xkesah as long as comey2 n ikhlas..voleh bhaa aku mintak?okey beboi Xoxo.

2.7.14

experience to be remember

Assalamualaikum...cepat je mase berlalu da 4 ari kite berpuasa..tup tup seminggu lpas tu 14 ari lpas tu sebulan lepas tu raya lepas tu tetttttttttttt..nebes >.< since everything almost settle tapi ade lg 30% nope n mkanan.foods adelah important thing dlam 1 majelis so selagi xtau aku nebes dan aku xptot nebes pun senanye sbb tu sume under ma, but i noe my ma very chillax person.dats why meng.u noe wat?mom never ask me everything OK? what have u did or done? why u chose dat? or how u want it happen? wat u think? wat u hope for? never..at first im bit sad =( tapi i have ask bout beading then she ask me all da question so im thinking im shud grateful to have mom like dat so chillax or she noe im very indie n i can do it all.kalu die masuk campur semua how u wanna do wat u want kan??Alhamdulillah thankful.at least xberi die byk beban n she no need to tink bout every single thing just concentrate on foods..so far i do n did step by step start february.better u enjoy preparing in every things from small to big i said to myself for my memory one fine day.ohhhh for your information,my future husben have my mom trait too..noting to worry.fatin can handle her own..shud me thankful too??let me think later.from pilih kain di bandung, kaler, jenis, material etc etc i did my own.yes some pepols can give their opinions but me being me ekot kate hati n mata.ade mase gile stress but always pujuk myself,kemong fatin rilekss lambat lagi.do one by one..imagine mntak pndpat u kad je xpenah dpt respon.mcam2 design kot tru msg fb tp non ado feedbek eh ade skali too childish.pastu yileks.so i decide my own everything n i give warning to him u better shut up n accept without complaint whateva i choose for us.well im getting attached to myself.hahahahaha i google design baju for both show to him show show until he decide yeahh dat one so handsome.yeahh meng like dat.i noe not only dis one.i noe noe. i design my own 2 baju..heeeee tailor follow wat i want n from dat i noe im very cerewet.mksudku a bit cerewet.hello i wanna spend my money on dat things xkan nak bagi je ape depa buat.kennn??lpas baju, make up plak bkenan ngan sorg make up artist ni tp fatin still need to compare everything from a to z..abes sume yg aku bkenan aku pm rege n blablaa..bukan hnye mencari yg murah tp plis yg menawan tertawan n melayan kite.haaa same with fotografer,u better make a list.i do from goggle, my frens n magazine..very helpful i tell you.last thing i decide iz pelamin.Allah susah nak crik yg bleh buat mcam kte nak dgn harga yg xmembzir.u noe wat?kite byr mahal u bnde yg sehari pkai, i cant..for foods xpe..all i do by myself from survey, check, listing, price, budget..ohh future husband ade tlong, tlong teman pergi ke sume tempat yg perlu, tlong pegang brang, tlong angkat brg.ehh gooddies die yg pilih so u come check how valuable dat goddies =P. now baju hantar beadings, i fix dat price awal2 da warning tailor bcoz my 2 close fren da kena..bile nk byar harga kebabommm depa mark up.dat how mereka cari mkan, bile tnye sbb baju weddding.pdhal kos same je bju weddinge ke dinner ke ape.u all better watch out this thing.belajar dr pengalaman org lain. i dunno y i dun take bridal package.byar setel from baju hingga fotog xyah pk da..but i think after all of this i noe why,da answer sbb i iz cerewet.ade pakej baju xlawa, ade pkej make up xcun.ade bridal fotog xkreatip.ade bridal pelamin xcantik plak.so better i pilih satu satu n asing2.after all its up to u vomeng!bkan bermakna wahh grand lew teww..nooo i still can tell u my budget small compare my rich frengs.hehehehe i choose simple simple n cheaper.kedek jugak haaa.i hope n pray everything will smooth, insyallah harap xde kekalutan terok..doakan kesihatan n keselamatan kami.i still dun bliv it will happen.Allah je tahu betapa takut n mcm2 lam otak ni ade.ini bkan kputusan yg senang.its all about life, perhhhh..hehhhhh enjoying wateva u do, my motto now.everything.let our mind be free.tolak yg negativ tuu.u make ur own decision. btw i still nebes bcoz i will do my own hantaran.diy.maybe photobooth etc oooo my theme shud be secret.tapi as i concern i dun hav specific feveret kaler but i very confident kaler yg aku pilih adelah kaler yg aku pling suke mix time pendidikan seni zman skolah.kaler crayon, luna n pling suke kaler air.i mix them n be one kaler.one bout me im not follow others, nowdays trending, hot theme, most wantet yaw yaw.nope i just choose wateva look good di mata ku.i tell you it is very hard to stick in one kaler u decide earlier, like when i getting married one day it must be dat kaler dat stail dat blabla.very hard i tell u unless u born in gold u just can tell ur wedding planner n sure they will do wateva u want janji bayaran masyukkk. my experience to choose, nak kaler lain tp masuk kdai kain wahhhhh kaler ni lawa lawa.more than 1 hour to choose esok pergi lagi.bru kedai kain okey.msuk kedai bunga plak,uwaaaaaaaaaaaaaa y bunga ni xde kaler tu y bunga ni cantek tp kaler x.why n why.so how to stick vomeng?unless u be a meng.y shud we care?? haaa pegi transgender now.vavavavava..beboi Xx