27.2.15

Wedding #4: DIY Hantaran simple but sweet and elegance dan service yang murahhhh puas hati

Assalamualaikummm...the good is friday, buat yg sunat2 dapat pahala=)

Da almost 6 month kawen tp still x move sbab da janji nak help bride to be
so kene jugak bg tips and ape yg boleh.eheheee belek punye belek
Ya Allah rmai tgok baju n dress kawen ittew,,tengss xsangka post hit smpai beribuuu.
gogel bring uols here rite?lg semangat iols nak update post *Hint*
ehh smbung belek punye belek post baru prasan hantaran xpost pape lg.aiyoooo
hantaran adelah mostttt important part kot slepas pelamin.
ye ke?yelah sebab sume mak jemahs and mak etons will ushar dat n tengok.
nak tgok barang senanye tp hiasan n presentation tu penting kot.
for me kesah kan ape org kate yg penting mata kite yg suke and
nampak cun classy bile dlam gmbar..itu memang moto aku sbb
aku jnis xpk ape org ckp n my family not eeehh jangan nant org blablbla.
if ade knpem ma akan cakap peduli apo ore kato. cool rite?

sooooooooo nak dijadikan cite, nak diy hantran and memang lah iols da
beli barang hantaran setahun before.ahaha planning iz important.
apek yg byk beli awal i iz releks skit.sbb 2 3x g johor member kwan
so stop JPO trus beli ble ade yg berkenan sale.xbeli sume sekali gus
beli sesikit baru lah save uols.date kwen pun xde lg mase tu =.=
tp xpe at last u dun need to worry bout it.
aku gogel sume diy hantran kot.lame2 jatuh cinta plak sbb 
mcm2 design ade cume mampu ngan x je, reti ke xreti, kreatip ke xkreatip.
nakfresh flower tp mane nk cri kt klate?balik smggu b4 kwen baik
pk bnde lain. awal aku da jatuh cinta dgn Base hntran cermin and pinggan.
you noe im kinda jimat n memandang mase depan so
i decide gune cermin and pinggan sbb lpas kwen bleh gune uols.

lelaki bg prempuan : Par silver + base cermin + bunga kuning +bunga putih
Perempuan bg lelaki: Par kaca + Pinggan bercorak putih/krim + bunga putih baby breath (target lame da)



so lepas tau ape aku nak aku pun gogel diy yg aku nak je.
bunge tu sume aku borong dekat rm200 di balakong.murah jgak mse teman clong 
beli bunga die nk kwen.so aku simpan bunga tu 6 bulan kot..vavava
penting ok beli awal2.tp jgn lupe balut ngn kertas or simpan lam plastik ketat2
supaya xberhabuk.


ni beli kt jpo kot tnpa di rancang sbb comel die punye box plus ade promosi.perfume

yang ni xingt beli kt mane.rasenye jpo gak kali kedua gi pun xrncang.mcm beli in case xtau nk ltak ape.mandian

ni mase try n error sensorang.main letak je. Jam beli online, handbag ngan kwan, kain semayang beli kat bandung mse raya cina tahun lepa.sbb suke telekung plain ade lace. ramai tnye huhuuhu

try punye try mcm mcm gaya, rase xkreatif stop n buat bnde lain dulu. hold punye hold tau2 lg
2 ari nk aka nikah.abes kerah kaum kerabat dtg buat.pastu borak yg byk2 xsiap2 gak.i iz
cuaknesss level 80




 Pastu iols teringat kwan iols penah ckp mase anta kad nak mntak tlong pape
btau lah die sbb die skank da duk umah keje kt ipd kota bharu.before tu die
ngajar die gua musang. naik pangkat uols orang rajin n berdedikasi.ehh.pastu trus
wassap die pkul 11malam ari kamis.akad nikah sabtu.
mkcik tu punye lah hebak tiptop die suruh gi hntar brg trus malam tu.haihh tanjat aku.
aku saspek nk mntak tlong die dtg umah bg idea je.ini die suruh g anta tgh2 malam
bg die buat je..terharuu iols =') ape lagi ibarat sorong bantal mase ngntok
kull 12malam aku p hntar segala hntran n brg2.bg pic kt dia tunjuk cmne aku nak.
bg belah pompuan bg lelaki punye sbb dedua belah iols buat. yelah pasangan
org jauh kan =P


nilah die baby breath yg iols nak..alaa pic contoh ade lam fon..walaupun xla sama exactly tp bg aku die berjaya buat mcam aku nak..i likee..tengahari kamis da siap da. ni yang base die pinggan bercorak tu.

nampak x kekreatifan die.aku curi pic dr fb die sbb aku xde ambik sesatu..uwaaa sedeh.

done siap. laju gile die buat...xsangkaaaaaaaaa..da la puas hati.service tiptop..xsmpai 24jam.


pastu baeyah tnye da siap belum satu pihak lagi?aku jwab belumm smbil
wat emoji sedeh.hukhuk die pun trus reply meh anta kat aku lah buat kalu xsempat.
ape lg lajuu aku anta jumaat petang tu ok
mse collect hantaran atas ni .aku bg bebarangs n tunjuk cmne aku yang aku nak.


Tadaaaaaaaa sabtu pagi aku g ambik malam tu akad nkah ok uols.
ade brg yg xde mcm kek n buah die siap2 decorate n bg idea ko tnggal letak je.
perhhhhh bile ambik lg sekali puas hatiiiiiiiiiiiiiiiiiii

inilah pic aku ambik dr fb die, quality gmbar xterang tp realitynye lawaaaaaaa gile.

ini yang base nye cermin ye..mase ambik trus p hntar kat family apek di homestay.


uolsssssssss ni lah pic dr kamera fon canggih sikit belum lg kmera photografer..perhh kan nampak very the elegance and sweet tuu..

nampak x..nampak mahal kannn??pdhal harga budget ciput je sume.puas hati plak tu..
base cermin dari ikea kosong and pinggan beli di nilai. rm7 kot 1pcs.skank cermin kt ikea da trun hrga lg

nampak ekslusif wapun xhantar butik buatkan..ni pic xclear ok.

uolsssssssssssssssss rbaeyah buat servise tau.sebab die keje kt ipd jadik
die byk mase free hahaha opis hour gomeng.soooooooooo uols di klate boleh tempah
ngan die.xyah g bebutiks mahal.charge da la mahal pastu ambik mase lama..
nope.ni siap DELIVERY.gile kauuuuuuuuu..
tadi msg die.die btau ade delivery mase aku die xbuat lg.amboi self pick up uols
tp naseb murah.skank die ckp rm35/1par hantaran.just bg barang hntran uols je.
bg tema n nk camne.yg lainnnn sume
die uruskan.dari reben bunga gam span bekas wahhhhhhhhhh gile weh.
baeyah stay kat padang kala peringat uols.kerja kt kb so pape korang
boleh whats up die kat no ni 0193649644. korang btau bace dr blog ni mane
tauu dpt nego lg..die spoting ok uols.rasenye kalu butik buat maunye rm60 ke
atas.zman kakak aku 9 taun lepas anta kt butik pngntin
kb pun rm30/1par. aku bkn nk promot die sbb die kwan aku ke ape tp aku
nk tolong bride to be sume yg nak sav budget.bak kate pepatah kenape byar lebeh
kalu dpt yg tiptip dgn harga murah.kannnnnnnnnn??
pastu servie best tiptop cepat.wallawehh.korang bleh fokus buat bnde lain.
pengntin need more rest.ahahaha. kalu korang da ade sume brg mcm aku korg tnye
die cmne hrga die ambik u decorate.

tadi die bg pic latest die buat hntran mase aku mntak izin die nk tulis kt
blog n nk ltak fon no die. 

zassssssssssss layan cuci mata.ni hntaran tunang yg die
buat mggu lepas. dari seorg doktor.heee










Ok uolsssssssssssssssssssss.save the budjet unyuk mase depan lepas kwen jgn lupe.
jd bride to be berbijak lah merancang.cantik exklusif  classy tp hrga murah.

Like i do.nant sye btau total sume u mjlis sye.xsmpai 10k pun =))

Xx,
Fatin


18.2.15

chinese new year holiday post

Assalamualaikum.. Dunno how many years ive post for chinese new year but i noe almost every year. Thanks Allah for giving so many race in this country.heee so we got extra public holiday, yes as employee who-not-happy-then??such a very very work hard.. hermmmm i dun want complaint *trust me* i tryy my best to accept everything but im still a human.let me throw out all the feeling *bit emotional* ehhh i just noe i
shud compose the post.ptotlah selama ni aku letak space ke enter ke still post aku mcam essay..
Lame fatin lame!

let me be honest..im not happy with my work anymore.bcoz of wat?just stop here.
Stress. bored. no mood. distress.
maybe after 3 years sumting i still sit da same place.chill vomeng
some pepols years never end still da same.they enjoyed do it bolehlah.
im not enjoyed anymore.i have sumting to do.planning to do.xpe dream first.
semangat first.May Allah ease everything, Inshallah.

ekceli i never told others i want to resign.hye boss if u read this.
resign for good things but need to plan first xboleh membuta tuli.
yg aku tahu aku xboleh duduk diam. now i need to find sumting
yg ikhlas dari hati bru lah berkat. kene jugak fikir mase depan family
esp husband. kene mntak izin duluuuuuuuuuu. *u guys enjoy single day*
or i just need a vacation as chill pill.boleh jgak jadik alasan.
stat kete esok cuti kannnnnnn and sbtu keje..seeeee?
heeeeeeeeeeeeee xpe ni ketentuan Allah untuk kte.
ramai xde keje menganggur.rmai xdpat gaji mcm kte dpt.Alhamdulillah for
all blessing but still we need to change our life rite.
Allah asks us to move on and improve our life not
just follow and waiting miracle happens.


post wedding pic ehh x post chicken pox pic...

the holiday picture can make me smizeee a while.i said a while means JOM HOLIDAY LAGI


another happy pills.be with them.smiling to the ear.heeee.



Till Then,
xx

 

 

5.2.15

to hit lame post.New Year post

Assalamualaikum.. hyeee..tengsss pade sesape yg msg n wassap tnye psal baju baju kwen n yg da sewa baju tu.Alhamdulillah.niat nak tlong bride to be dr membzir. ekceli sesape yg sye xreply tu bleh x msg n wassap smula sbb lately ksihatan not good. Oh btw hepi new year diary..on 29 December 2014 stat demam n demam lemah.my new year 1 January 2015 wake up ade chicken pox di sluruh badan.bad stat rite?but no Allah plan is better than us.ade bende lain yang bgus bgus lg.Inshallah.MC semggu jgak melepets di rumah sbb bebetol xde tenaga.knpiden level trun tahap negativ, buhuhu da la kite da ade suami da.dr muka xde msalah jerawat trus zas zap zap naik bintik air hitam di muka..so scary i tell you!! xde tenaga xyah ckp lah, slera gone, gatal2 n all lah.ehh sume org merasa rite? so who am i to complaint? just sharing..mc semggu lebeh partner resign msuk opis Allah je tahu super busy nk kaver keje untuk 2 org.stress distress sume ade.muka ni berparut ape iols xpkai?mederma, magic jelly, cocoa oil..bertambah tambah emosi.bebetol xstabil. 30 january applied leave blik klate nak release tensyenn kihkih sjak kwen xblik2 lg.almost 5 month kwen kot.sempena hari wilayah lah knon thaipusam xcuti pun iols..blik klate bebtol release dgn fmily gathering.dari blik ari jmaat stiap ari ma msak, jumaat we ols bbq, sbtu ade tahlil msak lagi anta msjid, ahad msak lagi untuk mokjie g umrah. so schedule ketat xleh merendeks sgt.xpe lah next time blik merendeks pepuas.LOL. skank da 3 ari demam, demam balik dr kg..dunno y cuaca or kurang air.sbb kan bru elok dr demam chicken pox.orrrr denggi??Allah mintak jauh..ok petang ni g klinik.doa xde pape bdan memang pnas jap ok jap pnas sgt.mlas nk g klinik sbb ubat da byk n bru lpas mc smggu.xelok mc jeeeeee.biarpun kite xmntak sakit ni. oh yee since tuesday da demam, selsema n batuk.ade lah dua tiga org kt opis ni ke ko peknen?yg tu plak ko peknen ke?? and today pagi org lain, bos pun kias2 mcm peknen anddddddddd pkcik posmen anta surat pun bleh tnye ke bdan dua??da cek?brape bulan da kwen?? -.-""" ohhh pkcikkkk busy bodynye awak mcm kte da knal lame je. tika sihat kte lupa, ble da skit bru ingt nk jaga bdan nk mnum byk air...nikmat sihat adelah nikmat pling bsar skali.kalu xsihat nikmat lain xde ape.bsalah sbb xjaga bdan bebetol. papepun semoga kte sntiasa bg yg terbaik untuk tahun 2015 ni.hidup yg baik, bgus n di rahmati. XX, Fatin

15.11.14

awakkkk

Assalamualaikum... semalam bace belog beberapa belog yg bagi aku puitis tapi sentiasa bg pengajaran. bile mane aku cakap aku kecil nak jadi besar. bile mane aku sekolah nak masuk universiti. bile mane aku universiti aku nak keje. bile mane aku keje aku nak duk rumah keje sendiri. bile mane aku bujang aku nak kawen. bile mane aku kawen aku nk bekeluarga. bile mane aku bekerlauarga aku nak bahagia. bile mane ni sume aku je ke?kite semua same je. bile mane ni sume boleh dapat ke ssemua?boleh sampai lupe kun fa yakun. bile mane ni sume boleh ke penuhi?boleh kalau paham ape itu takdir. bile mane ni sume aku kau die semua akan rasa yang pastinya bile di mane siapa bagaimana DIA saja yg tahu.mudah kan kalau semua paham yg satu ni. bila mane kau aku dia paham kau aku die akan berhenti merungut, merintih, meminta minta dan mungkin menzalimi.. kenape pilih susah sukar kalau boleh senang?buka minda buka hati bersihkan semua pasti tenang dan bahagia.itu saje sebenarnye aku kau dia semua perlu.. P/s: dulu pakat tanya bile nak kahwin?sekarang pakat tanya da ade anak?bile nak ade ec?chill..ko jawab je ape kau suke janji best.pling simple "cube awaaa tanye Allah da dpt jawapan awaa bitau saya pulak" hiksss XX, Fatin