bekground

15.10.14

Wedding #1: Pelamin simple but sweet

Assalamualaikum. stori pertama psal wedding pelamin??y? sebab ambik mase paling lame untuk aku decide and pilih.gah seriously dari stat planning nk kwen aku trus usahr bridal memane je kt fb dengan list bagai.dan sebab nak pilih pelamin macam nak pilih somi.opss sori slah.pelamin adelah main course mase kwen kan?kan?cantik di mata kite penting sbb kite nak duduk kt situ bkan org lain.aku ni jenis suke simple and aku xsuke serabut kaler maler..byk yg aku bkenan kaler soft krim n putih je.aku xsuke cam dedulu ade kaler maler di pelamin same plak ngan baju..heee ok first ushar n gogel pelamin camne n design camne yg pling berkenan di hati atau if da ade lam otak nk yg cmne just draw spaya nmpak ape kte nak.itu pling pnting.da jumpa design yg berkenan di intenet ke majalah ke save n keep it as reference.
ini contoh pelamin yg aku nak/mahu/suke and pic ni aku anta kat sume bridal yg da dipilih ditapis to ask the price..rata2 bg price 1500 above untuk pelamin ni.hanya pelamin shaaja ye..harga penting tapi lg penting kpercayaan kite sbgai pengantin ni. takot jadi mcam2 so aku xbook awal..survey penting bagi harga n pling penting ushar sume pic yg di haplod di fb bridal2 tu dulu.menepati citarasa ke tidok.*TIPS* jangan asal murah je rembats atau mahal je rembats.ushar n survey survey sehabes daya.tanya sepuas hati dulu.hahahaha *aku le tuu*
aku suke tgok kaler pelamin ni.serious.xde banyak kaler.mcam aku nak white ade green skit or krim n green skit2..design mcam pic atas.aku send kt bridal jugak for the theme.heheheks.ni kire last decision da.nk kirenye byk gak gmbar pelamin lam fon aku untuk di tapis ke peringkat akhir.da je;as n nyata aku nk kaler krim n green je.
inilah pelamin aku.pic ni ambik mase lampu background x on.aku suke kaler n design wapun xsame 100 percent tp aku puas hati..ade gak bunga pink skit2 wapun aku da ckp nak bunga all white or all krim tp xpelah xnak fussy sgt.eh..bkn fussy ke?aku byk kali follow up kot ngan akak bridal ni sbb aku risauu.serius.akak da beli kain?akak same cmni tau?wassap lg pic.rse lebeh 10x aku anta pic same.haha die kan byk customer tkot lah akunye tertukar ke kucar kacir plak.aku ambik bridal same mase wedding chelong sbb aku nmpak depa buat keje n akak nada tu pun ok.spotim.wapun ari die psang aku xde kat umah pun nk monitor.so bile da siap aku rase ala nape space cam kecik.mlas nk cmplaint sbb aku balik da siap kannnn.tapi overall aku sukeee n puas hati..nampak simple n sweet.sesape kat kawasan klate bleh cari search nada bridal.harga puas hati x cekik darah.
ni pic mase ade lampu liplap liplap anak mami..off lampu atas saje nk kasi efek lampu kaler2. (naseb jumpa lam fon)aku ambik lepas die psang kot.
ohh did i mention i only ambik pelamin with dat bridal, jimat uols n plus i mcam wahh super duper rajin to DIY but unlucky i dun hav enuff time.so lucky me ade kak bik and mokda to help decorate bilik pengantin..seriously 1 week b4 wedding i dunno wat to do but stat 3 days before xckup tgan plus dun have so many hands.hahaha.hands sume kene pi masak.well well. tp syukur sume selamat and nomey..simple n comey.i just can say yesss bcoz dis iz enuff to me.bilik nak make up je pung n org dtg masuk blik tgok pengantin.ihikss.kalu ramai helper n u tink u can do it.just do it.kain sume tu aku pinjam aila punye psal mak die diy je pelamin die jd byk kain.aku byr pengeras skit kt mak die wapun mak die kate xpyah byr..so modal aku tu jelah.bunga2 memang ambik n gune yg da ade. to be continue next thing.Inshallah =) Xx, Fatin

12.9.14

Post wedding - our love story

Assalamualaikum... Alhamdulillah.Alhamdulillah..Alhamdulillah.. segala puji hanya bg Allah.semua berjalan dengan lancar wapun xsume perfek but Alhamdulillah now i someone wifey and i have hushbeng.omaiiigad i still cant bliv i till now, almost 2 weeks but still like hello aku bermimpi ke duduk berdua skank?and now terjawab sudah siapa jodoh aku..yes mohd ezwan noorezan is stated at loh mahfuz sebagai imam aku..Allah wapun da 9 tahun kami declared as spesel fren aku xpenah ltak 100% keyakinan n kpercayaan n harapan yg kami akan berkahwin bkn sbb hubungan ni untuk sesuke je tapi aku percaya kun fa yakun.anything can happen and ape aku mampu follow the flow.sape kate senang sape kate mudah.susahnye aku je rase, mcam2 aku lalui.yg aku tahu hubungan ni byk mengajar aku erti kesabaran. seriously aku bkn mnusia sabar and sgt ego but lame2 aku blajar to give to accept to forgive to riles etc.kami bercinta jarak jauh dekat 6 taun camtu.sorang timur sorang utara tipu cakap hati xde rase pape.tambah plak bljar ni jumpa ngan mcam2 mnusia.mase blajar aku lah byk buat ekot suke ati aku, gado sbb org tu terlalu mengonkong n xpercya kt aku.but aku tetap buat ape aku nak janji aku xpernah ade skandal lain or curang itu je prinsip aku.mase bercinta jangan nak all out sume ekot kehendak kekasih, we need space untuk diri sendiri.supaya jadi pape kemudian hari kite xkecewa sgt. u noe wat i mean aite? mase belajar berkwan ngan sume org sebab aku ni dr lahir da memang frenly so xkan nak ubah bcoz of org xsuke kte berkwan.chill meng.so mase blajar tu lah punca pergaduhan boleh kate stiap hari -.-" stiap hari ade soalan arini awak ckp ngan sape? arini awak buat ape? which is aku xpenah tnye soalan tu kt die..sbb aku ni rileks sgt kot smpai aku salu ckp bile gado gilah berkwan ngan pompuan pun jgn menggatal sudah..die bukan jnis peramah n berkwan ngan pompuan.itu yg aku tahu lah, blakang tu Allah je tahu.huhuhu. but thankful to Allah mgkin dgn perangai die camtu we still together till now and inshallah sampai ke syurga..amin aminn. sbenarnye die ptot bersyukur wapun aku peramah tapi aku xreti nak menduaa, xreti nk berskandal...nk bercinta pun aku xpndai sgt senanye.huhuhu.aku reti huhahuha jee.remaja uols.dan aku bersyukur sgt die lelaki untuk aku (you i puji you here.rare!!) die trima aku seadanya..i love you more than 1000% hushbeng (blushing) i xpenah wish u camni kan. i still remember 31 ogos 2005 aku ckp nak bg kputusan bile die ckp nak jadi lebeh dr kwan 2 3 bulan before tu.aku ckp nant aku pk, aku pk dan aku pk.give me time..die tunggu aku malam 30 ogos 2005 mase tu aku kt matrik pilah kat dewan nak sambut merdeka pastu aku lupe die tunggu aku nye jawapan.eceh g dewan sbb wajib tp over plak smpai kul 12 lebeh excited jerit2 merdeka. balik bilik baru prasan msg die tunggu akunye jawapan.malam tu aku xleh tido pk punye pk (ego skit campur jual mahal).since kluar plkn da 3 bulan kami kontek tnpa jumpa dan since dat aku da suam suam ngan cheok (someone close di pkn). aku msg cheok and die ckp aku da lain msg die xpenah reply etc.aku kol cheok and kami xckp byk like dunno wat to talk.die pun xreti ckp melayu sgt mase tu..mase tu da decide i need someone close yg i can talk too much with him (dasar cakap byk). pagi tu die bangun die trus msg tanye.ahaks.jawapannye uols noe.since kami couple on 31 ogos 2005, 1st kami dating bulan 2 2006.lame hokeyy.pastu cmm2 asam garam sume ade lah.lepas die balik dr sarawak training berbulan bulannn kami gadoh besar.aku xingt psal ape sbb perang slalu tercetuss tetibe mak die kol ckp nak dtg umah nant.aku kat opis mau terduduk bawah meja kauuuu buat lawakk ape ni hoii..so tuptaptuptap fmily die dtg 19/10/13 kami bertunang.xdecide nk kwen pun sbb ma aku lebeh suke jwab terserah pda dorang, biar dorg decide..so msuk blan 1 kami da stat beli brang sikit sikit,xtau pun bile nk kwen.apek ade ckp buat 10/5 besday aku tp mse tu aku pk mcm cepat sgt n tgok clong punye bile nk buat.kalu clong nk buat dulu kami pospon.Alhamdulillah perancangan ALLAH yg terbaik, sume Allah buat cantik n tersusun.xde mslah lgsung, aku xserabut ape pun wapun aku sorang kene pk sume skali pun aku xungkit kt die.cume die suke tmbah stress aku bile die nak kene buat sumting.borang je punn -.-" aku xde kelam kabut sbb sume da beli skit2.dr hal book tu awal tahun lg aku da survey biarpun xde date lg.hihikss..wapun sume ok sume elok tp dugaan ALLAH tetap ade, lepas tunang aku byk bersbar.bykkkk sgt.org ckp darah manis tp bg aku perangai mnusia ni xleh jangka.sejuta kali da kot nk putus dr mulut memasing.gado je kluar ayat tu walhal mse bercinta susah gile nk klua ayat nk putussss.hairanggg haku.dkat2 nk kwen pun gado lg.tapi sebab 'saling' antara kami tetap berbalik pda yg asal.marah mcm mane pun kami tahu balik smula.Alhamdulillah.ade lg 1 dugaan pling bsar ALLAH uji aku lepas sume berjalan lancar xde mslah ape.dugaan malam nikah.petang malam nikah tu sumting happened kt rumah, bende tu jadi sbb ape mengapa aku pun xtau tp effect tu kene aku..sbb tu majlis aku mgkin jgak dugaan Allah bg aku. biar je jd rahsia kami skeluarga n mgkin yg ade malam tu pun kene n prasan jgak.aku nanges petang b4 akad lagi..mse akad nikah aku tgok muke kakak2 aku pun aku da sebak. apek siap je akad sume aku nmpak die menanges n i noe da reason.die masuk smyg sunat aku lari msuk bilik nanges jgak teresak2..kakak2 aku msuk skali pujuk.Allah mase tu nk klua buat muke ceria hepi susahnye. i hope bende ni efek kt aku je bkan org lain.Alhamdulillah esoknye sume lancar alhamdulillah aku boleh senyumm gumbira. aku pun puas hati dr make up, pelamin, khemah, baju sume..cume 1 aku kecewa aku xleh layan tetamu n kgkwan sgt.sbb aku duk bawah org suruh naik atas.terima kasih sume kgkwan yg da lame xjumpa, datang dari jauh, dtg jgak walau ape pun.terima kseh kawan tersgt2 trima kasig untuk hadih n angpau.tersangat terima kasih yg bykkkkkkkkk jgak pada yg menolong n bersusah payah untuk majlis aku..demi Allah aku xmampu balas sume tp aku doakan sumee dalam doa aku.hanya Allah mampu blas jasa baik sume family, sdara, kgkwan, jiran dan semuaaaaaanyeeeeeeeee. akhir kata doa kan aku bahagia n berjaya dlam kehidupan baru ni.i noe so many things will wait for me after this.wallahualam.Xx.

21.8.14

bride to be..LOLOLOL

Assalamualaikum and hepi lunch hour =) tajuk kemain nak xnak buat aku makin nebes, taip ni pun nebes ahh over ko kak nam. tinggal brape hari lagi nak tambah tanggunjawab buat aku nebes, gile xnebes.tapi aku tanye apek xrase pape ke?die kate xde rileks je.oh menggg.... u nak kene tanggung 1 lagi manusia ni tanggung segala bnde u kate rileks.perhh.ok aku yg kalut hover kot bile pk byk lpas ni nak buat ape kene mntak izin, kene bitau, kene ckap, kene share everything.perhh nebes.takot xterbuat senanye.ade gak yg ckp aku menggeletis nak kwen, abaikan mgkin org lupe umo aku 27 taun kot.xpun pda pandangan org kwen 35 tahun ke atas bru x menggeletis.cume lpas tu menggelletis bende lain?ehhh =P btw .Oleh krana lagi 8 ari nk begelar isteri orang.ok i still dun bliv it.seriously i tell you.mgkin ni post terakhir sebelum tkar status.walaweh.mohon doakan saye skeluarga dan psangan skeluarga menempuhi sume ni dengan lancar.insyallah..okey sebabb ahad baru terbang to kb n prepared all the things. skank ni xtau nak cakap da brape byk setel.sume da beli sume da ade kt kampung jd bile balik bru leh ckp..diy goddies n makanan goddies xbeli lg.brg lain da ade. hantaran nak kene gubah, oyess diy hantaran for both.moga tangan n otak ni berseni lah mase tu. diy meja beradab, bilik pengantin, photobooth, guest booth and candy booth.centerpiece mgkin jgak..sempat ke x aku pun xtau lam mase seminggu..aku da ade lah planning n schedule nk buat ape, in case xsempat ade lah yg bleh tlong mcm hntaran tu.byk senanye nk kene buat tp tulah aku chillax je kt sini..balik nanti kite berhempas pulas lah.hope everything went well dgn izin Allah.kalu sempat senang ade mase insyallah akan ade review diy setiap satu yg iols buat.ok Xoxo, pray for me.

23.7.14

Baju Kahwin/ sanding/nikah untuk di sewa murah murah vavavoom

Assalamualaikum....... sesape yang tengah carik baju sanding or akad nikah yang vavavoom tapi harge murah dan mampu boleh ushar pic dulu. tema nescafe/ milo/ teh tarik/ cekelat muda/ champaign wateva lah uols panggil boleh msg atau kol atau wassap..baju ni di tempah khas, dijahit khas oleh pengantin. lpas tu pakai sekali je jadi sayang pulak terbiar camtu. so any of uols yg xnak tempah sbb mahal or xambik bju bridal atau xberkenan baju bridal can ushar ushar..material sifon cantek terletak and lace.nak 1 set ngan laki pun boleh nak satu satu pun boleh. dari emmebazir tempah baik sewa xgituuuuuu?
Untuk harge sewa baju prempuan je rm150 tapi kalu ambik 1 set ngan lelaki rm200 including samping, tanjak, veil, tudung and etc. kalu rase berminat and nk tanye pape boleh kontek no aila- 012952 5519.. measurement pun boleh tanye, saiz M sbb pengntin xkecik xtinggi mane.normal wanita asia.ihiksss..harga sgt berbaloi sbb lain dr yg lain n material beli di bandung lg gituu. kalu 150 baju kt jalan tar uols pham2 lah design same n material biasa. bju bridal plak sewa lebeh mahall..to bride to be yang byk DIY n sume buat sndiri tp xde mase nk jahit beadings better sewa sbb baju ni beadings lebat.fyi, harga upah jahit n beading baju perempuan saje rm7oo lebeh.