bekground

9.7.14

bujang

Assalamualaikum...today iz wednesday.shud be picture only kan or da xwujud mende tu.hehe im not blogger who follow all th things.aku blogger indie yg xterikat memane praturan.bckap n syok sendiri adelah ahaks.last wekend aku p bzar glam kt shah alam tu so far ok lah sbb aku g time x crowded.smpai 5.30pm org da grak kluar nk g bukak pose n blik lpas mghrib mase org sebok nk msuk smule.hee tips spya xserabut.tp aku niat g cuci mata je so harus kuat lawan npsu, beli 1 blouse can mix pkai for raye n makanan.tu je.bwak 300 sbb nk byar roadtax kete nseb dpt kwan diri sbb member aku bwak 300 tnggal 50 je.bzar ru glam kan haruslah ade retis.so sempat snap pic retis2 yg ade, nk amek bsama i iz segan.ahakss.pdhal ade lah skeping ngn awal. zassss layan
my bujang dining hall.simple n ekot my taste.ye ke?ekceli nk putih semua tp tulah xboleh gak.sign og aging bile klua byk habeskan mase kat bahagian brg2 umah..bbahaya btol skank ni.baju pkaian tdung da tolak tepi da.stiap kali kluar ade je brg untuk dapur xpun dining xpun bilik xpun toilet.aisehh.lpas ni cannot da sbb nk minimize kan barang,yelah umah kecik sempit.hehehehe.jemputlah datang raye nant tapi bawak makanan sendiri.hohoho.ohh ekceli nk buat list untuk wedding gift lah hahahaha xmalu..dr beli bnde yg same baik aku bg list so mane tau xyah beli da nanti. wishlist adiah adelah peti sejuk (ade ke??) mesin baju (mimpi!) set meja makan warne putih set cabinet tv wrne putih or rack putih, katil bujang u bilik tetamu dpt queen lg bagus..huhuhu.nak bagi apepun xkesah as long as comey2 n ikhlas..voleh bhaa aku mintak?okey beboi Xoxo.

2.7.14

experience to be remember

Assalamualaikum...cepat je mase berlalu da 4 ari kite berpuasa..tup tup seminggu lpas tu 14 ari lpas tu sebulan lepas tu raya lepas tu tetttttttttttt..nebes >.< since everything almost settle tapi ade lg 30% nope n mkanan.foods adelah important thing dlam 1 majelis so selagi xtau aku nebes dan aku xptot nebes pun senanye sbb tu sume under ma, but i noe my ma very chillax person.dats why meng.u noe wat?mom never ask me everything OK? what have u did or done? why u chose dat? or how u want it happen? wat u think? wat u hope for? never..at first im bit sad =( tapi i have ask bout beading then she ask me all da question so im thinking im shud grateful to have mom like dat so chillax or she noe im very indie n i can do it all.kalu die masuk campur semua how u wanna do wat u want kan??Alhamdulillah thankful.at least xberi die byk beban n she no need to tink bout every single thing just concentrate on foods..so far i do n did step by step start february.better u enjoy preparing in every things from small to big i said to myself for my memory one fine day.ohhhh for your information,my future husben have my mom trait too..noting to worry.fatin can handle her own..shud me thankful too??let me think later.from pilih kain di bandung, kaler, jenis, material etc etc i did my own.yes some pepols can give their opinions but me being me ekot kate hati n mata.ade mase gile stress but always pujuk myself,kemong fatin rilekss lambat lagi.do one by one..imagine mntak pndpat u kad je xpenah dpt respon.mcam2 design kot tru msg fb tp non ado feedbek eh ade skali too childish.pastu yileks.so i decide my own everything n i give warning to him u better shut up n accept without complaint whateva i choose for us.well im getting attached to myself.hahahahaha i google design baju for both show to him show show until he decide yeahh dat one so handsome.yeahh meng like dat.i noe not only dis one.i noe noe. i design my own 2 baju..heeeee tailor follow wat i want n from dat i noe im very cerewet.mksudku a bit cerewet.hello i wanna spend my money on dat things xkan nak bagi je ape depa buat.kennn??lpas baju, make up plak bkenan ngan sorg make up artist ni tp fatin still need to compare everything from a to z..abes sume yg aku bkenan aku pm rege n blablaa..bukan hnye mencari yg murah tp plis yg menawan tertawan n melayan kite.haaa same with fotografer,u better make a list.i do from goggle, my frens n magazine..very helpful i tell you.last thing i decide iz pelamin.Allah susah nak crik yg bleh buat mcam kte nak dgn harga yg xmembzir.u noe wat?kite byr mahal u bnde yg sehari pkai, i cant..for foods xpe..all i do by myself from survey, check, listing, price, budget..ohh future husband ade tlong, tlong teman pergi ke sume tempat yg perlu, tlong pegang brang, tlong angkat brg.ehh gooddies die yg pilih so u come check how valuable dat goddies =P. now baju hantar beadings, i fix dat price awal2 da warning tailor bcoz my 2 close fren da kena..bile nk byar harga kebabommm depa mark up.dat how mereka cari mkan, bile tnye sbb baju weddding.pdhal kos same je bju weddinge ke dinner ke ape.u all better watch out this thing.belajar dr pengalaman org lain. i dunno y i dun take bridal package.byar setel from baju hingga fotog xyah pk da..but i think after all of this i noe why,da answer sbb i iz cerewet.ade pakej baju xlawa, ade pkej make up xcun.ade bridal fotog xkreatip.ade bridal pelamin xcantik plak.so better i pilih satu satu n asing2.after all its up to u vomeng!bkan bermakna wahh grand lew teww..nooo i still can tell u my budget small compare my rich frengs.hehehehe i choose simple simple n cheaper.kedek jugak haaa.i hope n pray everything will smooth, insyallah harap xde kekalutan terok..doakan kesihatan n keselamatan kami.i still dun bliv it will happen.Allah je tahu betapa takut n mcm2 lam otak ni ade.ini bkan kputusan yg senang.its all about life, perhhhh..hehhhhh enjoying wateva u do, my motto now.everything.let our mind be free.tolak yg negativ tuu.u make ur own decision. btw i still nebes bcoz i will do my own hantaran.diy.maybe photobooth etc oooo my theme shud be secret.tapi as i concern i dun hav specific feveret kaler but i very confident kaler yg aku pilih adelah kaler yg aku pling suke mix time pendidikan seni zman skolah.kaler crayon, luna n pling suke kaler air.i mix them n be one kaler.one bout me im not follow others, nowdays trending, hot theme, most wantet yaw yaw.nope i just choose wateva look good di mata ku.i tell you it is very hard to stick in one kaler u decide earlier, like when i getting married one day it must be dat kaler dat stail dat blabla.very hard i tell u unless u born in gold u just can tell ur wedding planner n sure they will do wateva u want janji bayaran masyukkk. my experience to choose, nak kaler lain tp masuk kdai kain wahhhhh kaler ni lawa lawa.more than 1 hour to choose esok pergi lagi.bru kedai kain okey.msuk kedai bunga plak,uwaaaaaaaaaaaaaa y bunga ni xde kaler tu y bunga ni cantek tp kaler x.why n why.so how to stick vomeng?unless u be a meng.y shud we care?? haaa pegi transgender now.vavavavava..beboi Xx

29.6.14

satu ramadhan

Assalamualaikum... salam ramadhan..malam ni malam kedua berterawih, Alhamdulillah arini ahad hujan lebat dari petang.setelah sekian lame panas kering rahmat Allah turun arini.wat a bless day.amin amin.lepas kemas umah n setel everything jemur je baju hujan turun.xdenye marah tp senyumm.syukur yg amat.dala produktiv day haa gituww.around 4pm sambil lipat kain terpikir nak makan sambal ikan bilis telur, laju gogel.sambil gogel oh i hav noting.garam n gule adelah umah ni so i need to go to pasar lah.tp mengarot melayan instagram di pc kul 5.30 baru klua.terkojut tgok psar mini dekat umah ni ade mcam mcam tmsuk ayam ikan.salu gi tesco je =.=" so lepas ni tau da mane nak carik barang.as da bujang nak msak simple je ikan bilis sambal telur, telur dadar n opkos i need sayur.dari umah nak buat sayur air bayam tp sampai kedai nampak kacang pnjang plak..heeee jd lah syur goreng kacang pnjang.lagi sekali bless sebab stat masak kul 6.30 xtau sempat ke x hentam je msak n sdia barang.last minit lah katakan,naseb untuk perot sndiri.bkan nk puji ke ape tapi xsangka before azan da siap n elok je sume masakan tuuuu..uwaaa baiknye Allah.bile msuk mulut xde cacat cela pun.masin pun x, tawar pun x.just nice.imagine masak xmenjadi n hangit ke masin sgt ke,mane da nak carik lauk mse tuu sebab elok2 siap da azan.Allah tolong sbb die tau hambanye nak berbuka kan.dala lame gile xmsak, yelah sbelum ni xmasak pun makanan lauk pauk terhidang atas meja mcam2 jenis plak tu.skank ni xmsuk dapo xdelah makanan..sebab nk msak senang bleh mkan sahur nant, xdelah makan kurma n mnum oat je.ihiks semalam sahur kurma n air masak je..untung uols duk ngan family..i izz superrr duperrrr jelesh.seriusly bulan puasa duk ngan ma adelah terbaik ='( sambil berbuka layan perasaan n ingat zaman berbuka ngan arwah abah, siap hidang makan mesti awal b4 azan mgrib.pastu berebut ayam goreng ngan cheteh, die siap2 ambik bahagian dada yg ade kruk kruk tu...konpem gado lepas tu kene marah ngan abah.cheteh tu tua 5 taun kot dr aku tp pangai xnak kalah dgn aku.asek die je dpat sbb die salu ambik dulu.
random pic sgt tp yg last pic taken kala hujan lebat ptg tadi.sume pic pun ade kene mengena dengan cite.pic lauk pauk ade tp susah nye nak amek pic dari galeri fon.tetibe pic ade 5ooo lebeh,imagine betapa slownye nak kua satu datu.heran gak sbb pic ilang sume skali mse klua ngan asrani kt midvalley taun lepas kot..xpun 2012.tetbe muncul semula semua skali.heran mane pergi selama ni kan -.-".ade kot aku pos psal ilang sume pic xsempat sav.skank nk kene sav malas betol sbb byk tp kene sav gak.fon old skul bkan bleh simpan byk pic.td lpas teraweh msuk blik blakang tetbe berdebar,Allah xtau nape berdebar lain mcam tgok brg brg yg byk xsiap.pastu try n error lg gabra..fuhhhhh tarik nafas hembus..chillax meng! >.< okey beboi selamat bersahur uols.Xx

27.6.14

chelong wedding..soooo throwback

Assalamualaikum...ade sehari lagi nak ramadhan.Alhamdulillah Insyallah berkesempatan lagi menyambut untuk tahun ni.maybe taun last puasa sebagai seorang anak dara and gadis bujang.waaaa =') hepi ke sedeh ntah??~!okey chelong kawen da 3 bulan lepas.Lul baru nk update.biasalahhhhhhhhhhhh..ujung bulan 3 chelong selamat menjadi seorang isteri.as a housemet n sisters i saw everything on her big day include preparations fall into the line.smoothly Alhamdulillah.pelamin cun, baju lawa, mkananan sedap, make up cantek..so Jom layan picture of her big day
i didn take so many pics and maybe not any bcoz im busy running there and there.well as da only bujang girl in sibling now, others are busy with childs.hopefully yes. so i need to give all out and work more than others.muid too!lucky he is responsible brother. mase chelong akad nkah pagi kenduri im not around bcoz g cari barang untuk makanana beradab, yezz kinda last minutes.biasa da.malam before baru nak set up candy buffet and photo booth,yes we all balik 2 days before wedding so sleep at 4am.morning akad nikah balik dr pasar kb with jeans n shirt orang da siap akad nikah.then go to kitchen do something, help ma find sumting, need set up sumting.then dun blame ma y all kinda last minutes n bit clumsy bcos she the only wedding planner incharge in food andddddddd kambing pagi tu baru nak sembelih so petugas yg buat bende lain da tpksa dibahagiakan.duk di taman xsame duk di kampung, ma still resist to cook everything witout catering.xsedap xslera katenye.okey Ma.bersiap lepas kasik cun sikit dari sisi belengas mule bg tugaskt bebudaks n bagi goddies...very multitasking.now im keep thinking who will do all dat on my big dag soon! (hint) hope mine everything go smooth oso n delicious food preparation on time..insyallah.so far sume da prepared n maybe ade bnde kecik kecik je lagi.dalam 30% (all makanan) eh y story bout me?LOL.. sincerely, bride to be =P