20.3.14

counting da days - candy buffet

Assalamualaikum..


lebeh kurang sbulan lebeh x mengarot kat sini..
sebabnye mcam biasa. only excuse i have busy and lazy.

hari hari skarang semakin stress n ngativ.
marah diri sndiri sbb mudah terpengaruh. mne pergi sikap
positiv tuuuu kene kutip balik.Insyallah dapat lah kutip.
sbb baru rse y must yu stress??
mane ade idop seindah mimpi.perhhhh manis wa cakap.


btw, lg smggu lebeh im gonna married.ehh nooooooooo.
chelong gonna married.ooyeahhhhh after longggggggg
time waiting.family mesti hepi.ihiks..
clong kan anak first, chengah che chis cheteh n zahra
sume da ade anak mehhh..so da terlebeh mse da untuk die
kawen senanye.tp jodoh tu rahsia Allah.
bile tibe msenye sume smooth n senang je jadi..
Alhamdulillah so far xde msalah. tinggal nak
g akad nikah je tuu..


aku nye planning pun byk, nak pindah umah ke?
nk sewa umah ke?pling pentinggggggg nk
improve my life..sabar itu knci kejayaan rite?
so kene sabar byk2 bru lah boleh bjaya =)

berbalik pda topik next week. aku nak kene buat candy buffet
for clong wedding..wahhh grand uolss.ihiks
so keje da under control and rileks sket ni bolehlah
gogel cecontoh yg ade.walhal xde tema or pape lg.
aku bru bli bkas kace2 tu pun sesaje belikt daiso rm5 je
mcam2 bntuk bekas kaca ade. bagi aku kalau ade tema
lg cantek senanye tp susah nak carik sweets or candy yg
ekot warna tema..kalu warna warni senang carik.
pilihan di tgn anda.jumm layan cuci mata dulu.








nampak sweet gileeee kan.name pun booth candy..aku syak nk
wat bergambar je.nak jaga situ smbil jegil2 mata kt bebudak
yg sebok nk pau.ahahaha.nant hodoh lah wei kalu abes mkanana.
kedek gilss..wat candy buffer pastu xbg org mkan tu namenye
menyeksa napsu org terutama bebudaks..
salunye yg aku bce kalu untuk candy buffet ni disediakn
untuk half dr jemputan so sape cpat die dpat n one more thingggggg
jangan lah bg peluang org / budak yg tamak mghabeskan sume.
hihihihiks.


okeh, perlu pergi.


Xx




30.1.14

design baju on wedding day

Assalamualaikum


hyeee.hyee.. tengah hepii senyum sampai telinga.
counting time nak balik klate.
Insyallah doakan pjalanan kami selamat pergi dan
balik..last blik raye haji taun lepas.
Allah lame sgt rasenye.kalu boleh hari2 
nak balik..sbb our parent is getting old
while we busy growing in life.

da lah duk jauh mane tahu bile
last kite jumpa dorg.bile last tgok
mereka n bile last ckp ngan dorg.
Nauzubillahminzalik..semoga ma
sentiasa sihat dan hepi.Aminn.



pembuka jauh larik dr topik sebabnye
heksaited nak balik sempena
chinese new years.ihikss..kalu
xde teman pun aku tetap nak blik
drive sensorang.who cares??
janji dapat balikkk...


ok now jum cuci mata design baju plihan aku
dan mungkin jugak bleh jdik reference u yg lain.
sharing iz caring.

y u so heksaited like u wanna married tomorrow?
LOL

ekceli ni sume penting supaya nant aku
xyah pening2 nk pk cmne cmne.
bkak blog balik, oh yeeess dis kind bla bla liddat.

lagi satu kgkwan aku rmai nk kawen tahun
ni so better aku carik rujukan n pilihan aku
senang nant xde lah yg kate tiru
bile same.ahakssss ^__^

iols ade satu pangai.
pangai xsuke same ngan org or
xsuke tiru org or xsuke kalu rmai2
suke bnde same..i want sumting new.
sumting unik.org xsuke xpe janji aku suke.



kapel ni pling suke.sume psal dorg suke.









baju baju kat atas ni untuk akad nikah
simple n nice..xnak over or sarat.









u bersanding memang nak pkai dress,
very da modern look uols.
ihikss.




Xx,
F



sebenarnye entry ni da tulis kamis lepas
before cuti cny.. tp xsempat publish.
huhuhu so publiskan skank.baju pun da anta
kat tailor.hopefully same dgn ape yg nak.
Insyallah..amin aminn.


27.1.14

inspirasi-pelamin angankuu


Assalamulaikum..
 okey setelah berangan pasal hantaran u diy.
kali ni review pelaminpelamin yang buat aku jatuh cinta
pada pandang pertama.its all about love.ehh.
ni bukan keje sehari dua lah, ni keje da lame ushar.
da suke save or follow or like memane page bridal
yang alololo omey sweet bangat pelamin die mcam ittew.

ni before engaged lagi da  terrnengok bnde2 camni.
kire ok lah psediaan awal.hahaks.jgn kang 
abes lintang pukang, mintak jauh lah deh.
 di sebabkan aku ni manis orgnye opkos aku nak
pelamin aku nant haruslah sweet, modern,simple  
and elegance and unique.
hahaha very demanding iols.



ni 1st choice lah kannn.kaler and theme tu menepati citarasa.
ni boleh diy. simple and sweet tp sume kene beli baru
bile simple boleh masuk rmai2 nak amek pic.kannnn

ni nice, xperlukan space yg besar.

kaler and background lawa..

ni nmpak elegant kann

ini soooo sweetttt. xnak pink nk tkar ngan kler ape eh?

ni background die plain je, pun lawaaaaaaaa
iniiiii lawaaaaaa..kaler bunga n bantal boleh tukar ekot kesukaan

glass yg bunga tu kasik pelamin nmpak ade class.

combination color bunga tu omeyy

sape ade spotlite boleh lah diy

pelamin ni sume yg aku berkenan n berangan 
memang kebanyakkannye pkai backdrop kain.
biarlah org nak ckp aku x uptodate pun.
da msuk 2014 nk patern ni lagi wateva..
i punye taste i punye suke lah oldskul pun.
di mata aku memang ini yg lawa.
aku xsuke crowded pastu nmpak 
mcm zman2 raje2 dedulu kwen.ehhh
yang penting kaler tu bg pelamin tu 
nmpak class and nice.

aku masih lg di lema nk diy ke tempah bridal.
sebab bnde ni sume ade reference ko boleh buat
and ade bajetttt..xpun ko sewa.itu kalu ko rajin lah.
aku ni rajin lah jgak, ihiks sbb nk jgak rse wat sume 
tapi aku rse mase mencemburui aku.
Aila da tunjuk pelamin die, mcm bleh je sewa
ngn die n tmbah mane2 yg ptot tp mase mane mase??
kalu skank aku duk umah xpelah.cuti mesti limited.
bnde lain lg?so must be well plan..
if u tink u can do it n have proper plan, go on
with ur plan.mcm aku skank ni 50-50.
ihiksss.
 (Pics ni dr goggle, nada bridal, ratio design, indah wedding)

Beboi.
Xx,
fatin



25.1.14

dream-ing of diy hantaran

Assalamualaikum..

Hye hye. sambil menyambil buat keje iols
goggling lah hantaran yg iols impikan.
hihiks.preparation awal la katakan.
xsalahkan bermimpi dulu, supaya senang
di kemudian hari. idea da byk ni mcam
cekelat mencurah curah ke ladang
gandum tp papepun kene ade reference.
kan kte berangan nk buat camtu camni,
at the end outcome mengecewakan.
so bile ade reference at least kte tau
outcome yg kite nak tu mcam mane.
ada paham?
sebab aku ni pembajet and kedekut (eh ye ke?)
x kot, aku berkira u bnde yg bg aku skejap je.
tu perlu.kalu shopping xde lah berkira mane.
girls always girls kot.


aku kene tepek sini sebab folder donlod kt
opis ni kene delete kan bos tetbe cari bnde
jumpa ni sume ooo ni keje dak paten kat opis.
huuu. ekceli iols ushar ni bkn xbuat keje ye.
keje first. "good employee le kate kann"

no need da kaki

how to decorate when use bowl (glass)

this soooo uniqe i tell uuuuuuuuuuuuu im in love

white n green.ehem ehem

base tu plate, well i da ushar some place.mungkin nant.

ini lagi senang n simple but so manis

the bowl again.

base tuu mcm plate gak tp glass cmni pun lawa.


aku tetap aku so aku nak simple.
simple tp bile org tgok nmpak
sweet and elegant mcam aku nampak.
tapi stiap org berbeza tase.
so i follow my taste and
ekot kesedaran bajet sendiri.
xyah mahal mahal n mewah
sebab duit lepas kwen lagi byk nak pakai.
kannn?
Insyallah aku diy u aku n laki skali
so lagi lah aku kene simple sebab aku
pemalas.vavava.
aku xnak nmpak crowded n sarat.
color yg nmpak murah n biasa.
ahhh susah.
heeee.



Wasalam,
Fatin