8.12.10

jenis lelaki yg ditakuti

mlm ni aku nk sembang psal bebrape laki yg
aku avoid @ takut nk dekat..bkn takut sbb dorg mkn
org ke spesis karnivor ke..bkan2..jum review sbb2nye....tettt

1)lelaki kacak/hensem/macho
tehee...pelikss kan bile yg muke stok2 market ni aku
avoid ke takot kan nk dekat.yelah sptotnye
yg muke cam fahrin ke awal ashaari ke msti sume duk keneng2
nak dekat nk kwan kan?kn??..tp betol wehh aku xbleyh..
bnde ni salu jadik kalu aku mncul kt tmpat baru la..
mcm baru nk bkenalan kt 1 tmpat mcm skol ke utim ke mtriks
ke keje ke
program pape lah.konpem aku senyum kt yg
pling xnsem skali dulu..sbbnye kan dr kecik da cmni n
otak da ter set org kcak,nsem,macho ni mudah pasan...hehehhe
so kalu aku frenly ngn yg muke market ni msti die akan
pk lam ati bkn lam otak yg aku minat die sbb die kcak
or good looking...bwekkk..xkoser mak..so aku lg senang
beramah mesra ngn org2 biasa jer yg xbpe nk mrket..
kang xpsal2 ade yg cop kite pilih muke lak nk bkwan..
so u permulaan baek kite biase2 je ngn org biase2.
kalu org nk bkwan aku ok je..kan?kan?


2) lelaki hot mcm ketua pengawas,sport guy,presiden mcm2
dll yg same waktu dgnnye.
lelaki yg cmni bile kat skol xde da muke laen nk
pegang jwatan besar2 mcm die sorang je ade sifat
kepimpinan n layak so die hot la kan,pastu yg sport lak
bile sume acara sukan pom muke same je nk terpilih
jadi wakil maen tu lah ni lah so jadiklah atlit skol yg hot gtuh..
bile da si lelaki ni pegang sume jwtan klab persatuan bgai kt skol
konpemla rmai kenal kan wapom muke biase je tp aci kerat
jari lah spesis ni msti rmai peminat kan.yelah..nmpak gaya mutu
keunggulan tu tinggi..ye dak?pastu yg jenis atlit ni lak,da stiap
kali hari sukan sume bnde mainan pom die masuk,sape dok kenal kan?
dr fom 1 smpai fom 5..sume kenal die..kan kan??pastu
sudah tntulah si lelaki2 ini rmai peminat kipas(fan club gtu)..
ni lah spesis hot..so aku avoid them..hehehehe..sbb aku risau
dorg2 sang lelaki hot duk ckp aku slah seorg dr peminat mreka..
mintak jauhla..xnoks mak nyah oii..mak suke org low profile je.
senang ckp tkot jugakla kalu bkwan kan dkatenye kite nk tumpang
glemer sekaki laks..kuek2..pastu xleh blah jenis hidung tinggi
sbb die da taw die hot...uweks2..awal2 mak angkat kaki
nmpk spesis neh..
(tringt zmn aktif bersilat,xpenah ckp ngn budak tu sbb die spesis ini)


3)lelaki kaya
yg ni mak takot nokss sbb takot dikatenyer mak ni gilo besi
mata duitan bagai.
zman2 skol dulu,kalu kpel ngan ade moto
125z,rxz tu msti di cop
pompuan gilo besi..mak pilih lah yg naek
moto lampu bulat xpom yg g skol jln kaki xpom naek bas
senang
xdok sape nak kate. walhal mmg pompuan2 sptotnye
carik yg berduit,berwang yelah u mase depan kan..
tp mak takot weh..takot dkate cinta xeklas,

kang dkate kite gilekan harta die wapom hrta mak ayah die..
pling mak takot org kaye neh xbraper nk setia..yelah..
senang je tukaq
status..bile senang kaya maka cpat lupe diri..baek
mak kwan ngn yg biasa2 je noks,,yg sederhana gtu...tgok laki kaye mule
la jdik penyegan..sbb diri ni org biasa jer..xseswaii you ols..


4)lelaki mulut manis
wooohhh ohhh....yg ini memg awal2 lagik aku sudah larik..
gagagagga o lalallaa..mawnye xlari..asal ckp je nak manis..
asal ayat je msti manis...adehhhs...risau lew kwan ngn lelaki cmni
takot lame2 kene kncing manish gtu..dala gule mahal skank.
sbenarnye bleh nk ckp manis2 tp bia kene pde tmpatnye,x gtu?
kalu asik ckp manis je sapelah yg nk pcye..kalu da spesis ni
mastilah ngn sume pompuan pom die ckp cmtu kan?
aku ni lak jnis tekak mudah sgt kembang masuk angin
mule la rser nk muntah..kakakakka..so untuk tdk
memalukan org sbegini baek awal2 i chaw...
lg 1 bile duk ngn lelaki ayat manis ni muke
aku mmg manis je,pp pom terkankang je sbb dok sengih.
lam ati ya rabbi xtaw nk ckp..
kang ckp xsuke terkesot ati.senyumm jelah yg termampu,
da la aku jnis rockers..xleh senyum lame2
xrockss yeyehh!!nk slamat i blah..


5)lelaki pndai,intelektual,bijak
spesis ni aku takot bkn psal ape.aku xreti nk bkwan ngn dorg.
slalunye yg gini jnis skema n nerdd gtu untuk first time kite kenal
la kan..msti judge gtu kan?aku kdg2 takot weh nk kwn ke baek2
ngan lelaki pndai neh.yelah kene sedar diri xbrape nk bijak.
kang asyik nk ckp psl blaja je,malu lah kalu xreti nk jwb.hahaha
xpom tkot lelaki2 ini kate aku nk cedok dorgnye ilmu.xnak den.
slalunyer lelaki bijak pndai ni dorg hot gak kan?
rmai lah minat wapom perangai xsemnggah mane..esh3
yg tu den xberkenan..
mgkin gurl2 yg berilmu n bjak jugakla yg minat dorg..
barulah seswai bijak same bijak..lalalala
org mcm aku yg xpndai ni pham2la xleh cmpo..hehehe
xpndai xpe jgn prngai tu ekot skali xsemnggah nyer.
lelaki pndai ni laen ape dorg wat sume org pom suke stuju
nmpak sume baek je..xpham hmba..
maka hamba xnakla termsuk dlm golongan tu..takott
terslah pilih.hehehe


-----------------------------------------------------

++tu lah yg aku avoid u permulaan pershabatan
tp bile da knal lame2 ok jer.memg susah aku nk stat
dgn beramah mesra dgn org2 ini.
walhal ade je yg xensem cepat perasan terlebeh2=)
xsmestinye die nsem die prsan kan,ade je yg nsem mcm aku
tp xrser diri nsem..(cpat2 muntah weh)hahhahah..
terayat manis plaks..

ehh..ni sume bnde yg da ade lam hotak ni dr dulu..xtaw la bile nk
d bubarkan..apapepom,kalu slah mintak maap la..
++yg mane kacak,hot,kaya,ayat manis dan bijak tu kalu korg
bkn cmtu memaap la byk2..
xsume pom cmtu tp kbyakkn kot
i takott kt u ols tp xtakot btol2 pom..

++aku x bnci dorg,xjelesh,xdgki,xde apepom yg negatip lam ati ni
psal dorg cume sbb aku ade sifat kesedaran yg tinggi lam diri n
pemalu so aku sedarla sape diri ni kan.rser kagum ngn dorg
msti ade sdikit sbyk tp
u mndekatkan diri ni itu bkn saye..maap.=))
==! tadik skodeng fb en saiful akbar..eshh...aku fans die ker..
da termasuk skali plak.malu2..bertuah wife die.i guess wife die roks gile kot,
tgok pde gaye berfb n die lak spesis mlu2..seswaii..
dpt cam en saiful da ok sgt kut.ahhahah.gediksss tetbe.='(

tadaaa....
idop wanita!!
eh tetibe terkempen=P

2 comments:

  1. aku dilema lelaki penebar roti canai

    ReplyDelete
  2. aku bygkan mcm mamak je
    yg gelap2 sket tu mcm kopi

    ReplyDelete